Placeringen af hundekurven er alfa omega, om hunden vil benytte den og følge sig tilpas!

1. Et roligt område uden for meget larm

Placer kurven i et område, hvor trafikstøj, støj fra vaskmaskine og mennesker er på et minimum. Hvis man placerer kurven i entreen, hvor der ofte kommer mange mennesker ind, vil hunden hele tiden være på vagt og ikke slappe meget af i sin kurv.

Hvis den placeres ved vaskmaskinen, som kører hver dag og larmer. Vil hunden ikke kunne slappe af og føler sig forstyrret af den, det er også selv om det er et rum, hvor der ikke kommer mange mennesker.

2. Ikke for langt væk fra resten af familien

Hunde er flokdyr og kan derfor heller ikke lide at blive smidt ned i det bagerste rum i huset. Hunde elsker nemlig også at være tæt på dem de elsker, og vil derfor også gerne have et sted at ligge der hvor familien også er.

Hvis familien bruger meget tid i stuen, ville et hjørne i stuen være optimalt, hvor hunden føler at den er sammen med jer. Hunden bør altid være omkring familien, på en bekvemt og komfortabel måde.

Hvis du er en person der arbejder hjemme fra, ville en kurv i kontoren også være at fortrække, da hunden elsker blot at ligge ved siden af dig når du arbejder.

3. Undgå alt for kolde steder

Hunden trives ikke hvis det er alt for koldt, eller træk fra en dør eller vindue. Derfor kan en krog ved siden af en radiator også være et skønt sted for din hund. Man ser også tit hunde ligge foran eller endda under en brændeovn. Da de finder det meget behagelig med varmen. Derfor en kurv med puder og bløde kanter, kan være med til at holde kurven dejlig lun henover natten.

4. Holde øje med de steder din hund selv vælger

Hunden har dens egne mønstre og vaner, og har måske endda selv valgt et sted som favorit. Derfor kan det ofte også være hunden der bestemmer stedet den vil sove og har det mest tryg ved. Ved at kigge efter hundes daglige adfærd, kan du hurtig finde et sted tæt på familien som hunden værdsætter.

5. Placer hundekurven i kanterne

Du stille ikke din egen seng, i midten af stuen. Ligeledes ønsker hunden heller ikke at være i midten af lokalet. Den føler sig bedst tilpas i hjørnet eller kanten tæt på familien, men ikke et sted hvor folk nærmest skal træde ind over kurven for at komme forbi.

6. Både ude og inde

Ude og inde – hunden nyder ikke kun at kunne slappe af indenfor, men vil også være taknemlig for en kurv udenfor. Hvor den eksempelvis kan nyde solens stråler. Derfor kan det være en god ide at købe en kurv lavet af slidstærke materialer, som kan tåle megen slags vejr.

Hundeguide.dk